„Bespredelul” regimului! Judecătoria lui Plahotniuc a emis mandatul de arest și dare în căutare internațională pe numele lui Renato Usatîi!

Judecătoria sectorului Centru, care a examinat pe parcursul zilei de luni, 24 octombrie, a emis mandat de arest pe 30 de zile și de dare în căutare internațională a președintelui „Partidului Nostru”, primarul de Bălți, Renato Usatîi.

După cum a declarat candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco, aceasta este „o fărădelege totală, încălcarea tuturor procedurilor”. „Noi calificăm aceasta ca o pregătire de o infracțiune politică, eliminare a candidatului „Partidului Nostru” din alegerile președintelui Republicii Moldova. Se repetă situația din noiembrie 2014, cînd, în ultimul moment, pe ultima sută de metri, cu trei zile înainte de alegeri, regimul lui Plahotniuc a scos ilegal din alegeri, în cel mai barbar mod, din alegeri a partidului lui Renato Usatîi”.

Avocații lui Renato Usatîi sînt convinși că decizia este motivată politic. Presa face legătură între noile represiuni împotriva lui Usatîi cu scoaterea la iveală a activității criminale a regimului de guvernare în frunte cu oligarhul Vladimir Plahotniuc. Oligarhul este învinuit de implicare directă la acțiunile de organizare a unei rețele de killeri la comandă, inclusiv pe teritoriul țărilor UE.