Ciubașenco: Cineva se crede buricul pămîntului

Candidatul „Partidului Nostru” a răspuns la îndemnurile de a se retrage din cursa electorală

„Cinci ani, atît cît scriu despre politicienii moldoveni, nu mă pot deprinde cu maniera lor de a se considera „buricul pămîntului”. Pe care, evident, sînt obligați să-l susțină toți cei care se consideră patrioți”, a scris Dumitru Ciubașenco pe Facebook. Așa a reacționat candidatul „Partidului Nostru” la îndemnurile de a-și retrage candidatura, pe care deja de cîteva zile le distribuie activ site-urile controlate de liderul PSRM, Igor Dodon.


„Ori Mircea Ivanovici cu Vladimir Nicolaevici, ori politicienii tineri apăruți în avanscena politică după 2009, nu doar că sînt convinși că lor le este pregătit rolul de „salvatori ai națiunii”, dar și se supără pe cei care încearcă să aibă dubii”, a precizat Ciubașenco.

„Aroganța și mîndria nu le permit să facă pași naturali pentru un politician normal de a merge în întîmpinare. Vrei ca doar pe tine iubitul să te considere tatăl națiunii, ai un asemenea moft – atunci fă stimabile cîteva mișcări. Cu jumătate de an înainte de alegeri, dacă nu și mai devreme, întîlnește-te cu cei la susținerea cărora te aștepți, vorbește cu oamenii, propune-le ceva. Într-un cuvînt, arată-ți respectul. Și un merci să le spui la timp celor din contul cărora ai ajuns în Parlament cu cea mai mare fracțiune, tot n-ar strica. Nu aștepta îngîmfat că vor veni și singuri, iar atunci cînd nimeni nu vine să începi supărările.
Este aici, se înțelege, și vina noastră, a jurnaliștilor. Rău, rău educăm noi politicienii moldoveni”.