Ciubașenco la Criuleni: Poliția a primit comanda de a fabrica dosare penale împotriva activiștilor „Partidului Nostru”

Reținerea membrului Consiliului național al „Partidului Nostru”, Nicolai Haciko, reflectă un nou val de represiuni împotriva echipei lui Renato Usatîi, care mărturisesc despre frica pe care o are regimul lui Plahotniuc în fața formațiunii. Despre aceasta a declarat Dumitru Ciubașenco în cadrul întîlnirii cu locuitorii din Criuleni, care are loc în cadrul campaniei naționale de colectare a semnăturilor în susținerea candidaturii sale la funcția de președinte, înaintat de „Partidul Nostru”.

 

„Reținerea lui Nicolai Haciko reflectă un nou val de represiuni îndreptat de regimul lui Plahotniuc împotriva „Partidului Nostru”. A fost reținut nu doar el. În toate raioanele, poliția a primit comanda de sus de a urmări activiștii partidului și, cu prima ocazie, să le fabrice dosare penale”, a declarat Ciubașenco.

Potrivit lui, noul val de represiuni împotriva activiștilor partidului vorbește despre frica regimului în fața echipei lui Usatîi: „noi evoluăm cu cel mai dur mesaj anti-Plahotniuc. Noi vorbim deschis despre faptul că Plahotniuc este un bandit, că el trebuie să fie atras la răspundere penală, iar locul său este la închisoare”.

„Ei spun că noi nu avem șanse, că nu vom trece nicăieri, iar pe de altă parte au lansat o campanie de represiuni împotriva noastră. Dacă noi nu avem șanse, atunci de ce se tem. Sigur că ei pot merge la orice: pot elimina candidatul din cursa electorală, dacă nu le vor fi pe plac rezultatele alegerilor – pot nici să nu le recunoască”, a conchis Ciubașenco.