Ciubașenco a declarat despre pregătirea excluderii sale din cursa electorală

După reluarea ședinței de judecată la care regimul planifică să emită decizia privind reținerea lui Renato Usatîi, candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte, Dumitru Ciubașenco, a declarat pentru presă:

„Continuă ședința de judecată la solicitarea Procuraturii privind arestarea președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și anunțarea acestuia în căutare internațională. Noi cu greu am intrat în clădirea instanței. De jur împrejur este poliția, chiar și pe mine, în calitate de candidat la funcția de președinte, nu au vrut să mă lase. În legătură cu aceasta, la intrarea în clădire am avut o confruntare cu mascații.

Aici și acum are loc o fărădelege totală, încălcarea tuturor procedurilor. Cu toate încălcările posibile se schimbă judecătorii, avocatului pîrîtului i se interzice să activeze normal. Adică, ei fac totul pentru a emite această decizie ilegală, să elibereze mandat de arest pe numele lui Renato Usatîi.

Noi calificăm aceasta ca o pregătire de o infracțiune politică, eliminare a candidatului „Partidului Nostru” din alegerile președintelui Republicii Moldova. Se repetă situația din noiembrie 2014, cînd, în ultimul moment, pe ultima sută de metri, cu trei zile înainte de alegeri, regimul lui Plahotniuc a scos ilegal din alegeri, în cel mai barbar mod, din alegeri a partidului lui Renato Usatîi. Acum ei pregătesc același scenariu”, a spus Ciubașenco.

Amintim că Renato Usatîi a fost primul care a publicat mărturiile privind activitatea criminală a lui Plahotniuc la organizarea unui sindicat al killerilor pe teritoriul țărilor Uniunii Europene.