„Partidul Nostru”: În locul lui Usatîi, la închisoare trebuie să stea Plahotniuc

Răspunsul la represiunile lui Plahotniuc împotriva lui Usatîi va fi „răscoala pașnică” la alegeri

„Noul lanț de represiuni împotriva „Partidului Nostru” și, în primul rînd, împotriva președintelui „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, are două aspecte. În primul rînd, Plahotniuc se teme de Usatîi care a ieșit cu deconspirări privind sindicatul criminal care s-a ocupat de comiterea unor crime grave pe teritoriul Uniunii Europene, inclusiv omoruri la comandă”. Despre aceasta a declarat în cadrul unei conferințe de presă candidatul la funcția de președinte Dumitru Ciubașenco.

„Judecătoria sectorului Centru a emis ordin de arest pe numele președintelui „Partidului Nostru”, primarului de Bălți, Renato Usatîi, pentru 30 de zile, și, poliția noastră intenționează să-l declare în căutare internațională. Noi apreciem acest dosar ca fiind unul politic, la comandă, ca represiuni ale regimului lui Plahotniuc împotriva „Partidului Nostru”, împotriva liderului său, Renato Usatîi”, a spus Ciubașenco.

Dumitru Ciubașenco s-a adresat către cetățenii Moldovei cu îndemnul de a reacționa la acest nou val de represiuni, care repetă evenimentele de acum doi ani. „Există riscul ca cu două-trei zile înainte de alegeri candidatul „Partidului Nostru” să fie scos din alegeri”, a prevenit el.

„În același timp, noi ne adresăm către toți susținătorii noștri, către toți alegătorii cu îndemnul: cel mai bun răspuns la această inechitate, pe care o crează Plahotniuc împotriva lui Renato Usatîi, va fi votarea masivă la alegeri a candidatului „Partidului Nostru”. Aceasta trebuie să fie o răscoală pașnică împotriva acestui regim!”, a spus Ciubașenco.

„Aceasta se poate face fără violență, fără încălcarea ordinii de drept. Această revoluție poate fi făcută cu ajutorul buletinelor de vot. Iar rezultatul, pe care îl vom avea, va fi pentru unii o surpriză foarte mare, iar pentru alții un șoc”, a subliniat el.

Acțiunile lui Plahotniuc doar mobilizează susținătorii „Partidului Nostru”

Represiunile, organizare de oligarhul Vladimir Plahotniuc, demonstrează faptul că el încearcă să-l aducă la tăcere pe liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care are și statutul de martor în dosarul penal împotriva oligarhului. Despre aceasta a declarat la conferința de presă membrul Consiliului Național al „Partidului Nostru”, Elena Grițco.

„Prin intermediul acțiunilor sale, regimul Plahotniuc încearcă să-l sperie pe Renato Usatîi, care, în același timp, este martor în dosarul Proca, intentat în România și Marea Britanie”, a declarat Grițco.

Potrivit ei, învinuirea trebuie înaintată împotriva lui Plahotniuc: „Decizia, adoptată de instanță acum o zi, trebuia luată nu împotriva lui Usatîi, ci a lui Plahotniuc. Ori anume el a fost organizatorul tentativei de omor a lui Gorbunțov, anume Plahotniuc – organizatorul grupării internaționale de killeri”, a declarat Grițco.

Grițco a atras atenția și asupra faptului că solicitarea la Interpol privind anunțarea lui Usatîi în căutare internațională a fost pregătită în termeni record, aceasta, potrivit ei, vorbește încă odată despre ceea că Plahotniuc încearcă să facă presiuni asupra lui Usatîi. Grițco a subliniat că oligarhul nu-și va atinge scopul, încercînd să sperie „Partidul Nostru” – „acțiunile lui doar mobilizează susținătorii noștri la votarea masivă la alegerile prezidențiale”, a spus ea.

Plahotniuc este implicat direct în tentativa de omor la comandă

„Eu am fost martor al întîlnirii lui Renato Usatîi cu acel intermediar pe 1 și 2 octombrie. Aceasta a avut loc la Moscova, unde am mers la solicitarea lui Usatîi, în momentul operațiunii organizate de organele de drept române. Mă aflam în mașină și filmam, imaginile care au fost transmise imediat procuraturii române”, a declarat fostul deputat Alexandr Petcov.

În context, Petcov a declarat că el cunoaște detalii ale convorbirilor care a subliniat el, sînt departe de a fi în favoarea lui Plahotniuc: „Convorbirile indicau asupra implicării direct a lui Plahotniuc în pregătirea omorului la comandă a lui Gorbunțov”.

Potrivit fostului deputat, el este gata să confirme cele spuse de Usatîi în adresarea sa video, iar Poliția de Frontieră poate confirma deplasarea sa la Moscova.

„Îmi era cunoscut faptul că operațiunea a fost pregătită de autoritățile române, pentru care, spre deosebire de organele de drept moldovenești, nu este caracteristic să facă publice detalii ale procesului penal. Am avut un angajament reciproc să nu deschidem cărțile înainte de timp”, a adăugat fostul deputat, subliniind că acțiunile lui Plahotniuc și poliția și procuratura controlate de acesta, depășesc orice limite.

Există mărturii evidente ale pregătirii falsificării alegerilor

Vicepreședintele „Partidului Nostru”, Nicolai Țipovici, adresîndu-se către toți alegătorii și reprezentanții misiunilor diplomatice, comunicînd despre semne evidente ale pregătirii falsificării rezultatelor alegerilor prezidențiale. „Este cunoscut că au fost tipărite 3.1 milioane de buletine, adică, mult mai mult decît există alegători. Mai mult, buletinele trebuie să se tipărească sub un control sever, în regim secret, deja au fost publicate pe rețelele de socializare, pe Facebook și Odnoklassniki”, a spus el.

Țipovici a îndemnat observatorii alegerilor și misiunile diplomatice să nu admită acele fărădelegi care au fost regizate de Plahotniuc în 2014, cînd partidul „Patria”, condus atunci de Renato Usatîi, a fost exclus din campania electorală, precum și decizia din acest an a Curții Constituționale privind majorarea vîrstei minime a candidaților la funcția de președinte, fapt prin care președintele „Partidului Nostru” a fost exclus pentru a doua oară din campania electorală.

Amintim că luni, 24 octombrie, Judecătoria sectorului Centru din Chișinău a emis o hotărîre privind reținerea pe 30 de zile și anunțarea în căutare internațională a președintelui „Partidului Nostru”, primarului de Bălți, Renato Usatîi. Avocații lui Renato Usatîi sînt convinși că decizia este motivată politic. Presa face legătură între noile represiuni împotriva lui Usatîi cu scoaterea la iveală a activității criminale a regimului de guvernare în frunte cu oligarhul Vladimir Plahotniuc. oligarhul este învinuit de implicare directă la acțiunile de organizare a unei rețele de killeri la comandă, inclusiv pe teritoriul țărilor UE.

Amintim că Renato Usatîi a publicat mărturiile cu referire la activitatea criminală a lui Plahotniuc de organizare a unui sindicat de killeri pe teritoriul țărilor Uniunii Europene.