CEC a publicat lista integrală a secțiilor de votare de peste hotare

Pe site-ul Comisiei Electorale Centrale a publicat adresele tuturor secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare la alegerile președintelui Republicii Moldova.

În pofida faptului că un număr enorm de cetățeni ai Moldovei activează în Rusia, în această țară vor fi deschise doar 8 secții de votare. Pentru comparație, în Italia vor fi deschise 25 de secții, iar în România – 11.

Numărul catastrofic de mic al numărului secțiilor de votare în Rusia, unde locuiesc nu mai puțin de jumătate de milion de cetățeni ai Moldovei, este una dintre modalitățile falsificării alegerilor prezidențiale, a declarat anterior candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte al Moldovei, Dumitru Ciubașenco.


„Peste un milion de cetățeni de-ai noștri se află peste hotare, din ei nu mai puțin de 500 de mii – în Rusia, unde au fost deschise opt secții de votare. Printr-o singură secție de vot trec nu mai mult de trei mii de oameni”, a declarat Ciubașenco.

În context, el a precizat că regimul lui Plahotniuc încalcă unul dintre drepturile fundamentale ale cetățenilor – dreptul de a alege. „În SUA ei au deschis șapte secții de votare, în România 11, în Italia 25. Iar în Rusia, jumătate de milion de cetățeni de-ai noștri sînt limitați în mod automat de posibilitatea de a vota. Autoritățile înțeleg că cetățenii nu vor vota pentru ei”, a rezumat Ciubașenco.

În total, peste hotare vor fi deschise o sută de secții de votare.